Ultimul clasament FORBES ( raportat la 2010 ) – primi doi romani intrati

1 . Primul loc este ocupat de mexicanul Carlos Slim Helu, pentru al doilea an consecutiv, cu o avere estimata la 74 de miliarde de dolari. Slim Helu, al carui holding inculde cel mai mare operator de telefonie mobila al Americilor, si-a crescut averea cu 20,5 miliarde de dolari fata de anul trecut ( 2009) .

2. Pe locul al doilea se claseaza fondatorul Microsoft Bill Gates. Averea lui Gates a crescut cu 3 miliarde de dolari   in ultimul an, pana la 56 miliarde de dolari.

ANUNT UMANITAR : " HELP BILLY "

Daca vreti ca Bill sa fie iar pe primul loc ar fi bine sa renuntati la softurile Microsoft piratate. Puteti achizitiona Windows 7 cu doar 800 RON iar suita Office ( completa ) cu numai 1200 RON. :)

3. Warren Buffett, presedintele Berkshire Hathaway, se afla pe locul al treilea, cu o avere estimata la 50 de miliarde de dolari.

4. Pe locul al patrulea se afla Bernard Arnault, presedintele Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH), cu o avere de 41 de miliarde de dolari. Arnault este totodata cel mai bogat francez.

Cati bani din vanzarea produselor de lux ….

5. Seful Oracle Larry Ellison ocupa pozitia a cincea, cu o avere de 39,5 miliarde de dolari.

Miliardarii Facebook

Mark Zuckerberg ( fondator ) si-a triplat averea de la  4 miliarde de dolari la 13,5 miliarde de dolari.

Dustin Moskovitz ( cofondator ) este cel mai tanar miliardar, care la 26 de ani are o avere de 1,4 miliarde de dolari.

Alti miliardari care au legaturi cu afacerea Facebook sunt Peter Thiel, Sean Parker, Eduardo Saverin si Yuri Milner.


Doi romani in topul Forbes

Cel mai bogat roman, Dinu Patriciu, se claseaza pe locul 540 in topul miliardarilor, cu o avere pe care Forbes o estimeaza la 2,2 miliarde de dolari.

Intrarea surpriza in clasament este cea a lui Frank Timis, romanul cu afaceri in minerit si extractia de titei. Timis apare pe pozitia 1057 in clasamentul Forbes, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de dolari.

Clasamentul Forbes include un numar record de miliardari, 1.210, comparativ cu varful anterior, inregistrat in 2008, de 1.125 de miliardari. Dintre cei 214 nou-intrati in top, 54 provin din China iar 31 din Rusia.

Regiunea Asia-Pacific a avut pentru prima oara mai multi miliardari decat Europa. Iar Moscova a depasit New York-ul, devenind orasul cu cei mai multi miliardari (79, comparativ cu cei 58 din New York).

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.